U19-landslagsesset Kang Sung-wook (Sungkyunkwan University 1, 181 cm) er fast bestemt på å gjøre inntrykk i VM.

Det koreanske U19-landslaget i basketball for menn vant 85-78 over Sungkyunkwan University i en oppvisningskamp 10. oktober i Sungkyunkwans Natural Campus Gymnasium. Kang Sung-wook utmerket seg med treffsikkert skudd utenfra, steals og fast breaks.스포츠토토

“Jeg har mange venner fra fjorårets U18-lag, sier Kang. Jeg har nye yngre brødre som går tredje året på high school, så jeg fokuserer på hånd-øye-koordinasjon. Jeg tror vi må jobbe med forsvarsspillet vårt og bevegelsene våre uten ball.”

Denne dagen møtte Kang sitt tidligere lag, Sungkyunkwan University. Han hilste på lagkameratene med et smil, men da kampen først var i gang, gjorde han sitt beste for å hjelpe laget sitt til å vinne.

“Det var veldig morsomt, sier Kang. Jeg følte meg komfortabel fordi jeg visste hvordan Sungkyunkwan University forsvarer seg. Det var ikke noe press fordi det var mitt lag”, ler han.

I fjor vant Korea det asiatiske U18-mesterskapet i basketball for menn for første gang på 22 år. Kang Sung-wook, Lee Ju-young og Lee Chae-hyung var de største stjernene bak seieren. Lee Ju-young og Lee Chae-hyung ble imidlertid ikke tatt ut i troppen på grunn av skader, og Kang Sung-wook fikk spille hovedrollen.

“Det er viktigere for meg å være synkronisert med lagkameratene enn å være esset. Jeg vil snakke i forsvaret, koordinere godt og oppnå gode resultater. Jeg vil ta en liten del av ess-rollen og lede laget godt”, sier Kang.

Laget reiser til Ungarn 21. november for å delta i FIBA U19 Basketball World Cup 2023. Koreas motstandere blir Ungarn, Turkuye og Argentina. Alle forventes å bli tøffe motstandere.

“Vi har nettopp begynt å trene, så forsvarsspillet vårt har store mangler, sier Kang Sung-wook. Vi må forbedre organisasjonen vår og snakke hardt på trening. I angrepet skal jeg prøve å innføre mønster- og bevegelsesangrepet under veiledning av trener Lee Se-beom.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *